Scarborough, England 2011

Reisebrev fra Scarborough

1. dag, 23. juni 2011
Overskyet, ca 12-15gr og regn. Klarnet opp mot kvelden.
Spaghetti Bolognese til middag og is m/fersken til dessert.

Alle møtte trøtte og litt utafor på Værnes litt før kl 0500 i morges. Det var bare blide fjes å se. Noen store som ikke lot seg affisere av å være tidlig ute, og med langtur foran seg. Erfaring kalles det visst… Mens andre som hadde sin første tur med korpset viste tydelige tegn til spenning.
Nøyaktig kl 0610 lettet SAS rute SK 335 med kurs for Gardermoen, som første destinasjon. Oppvarming kalte noen det. Ca en time etter landing gikk turen gjennom flere passkontroller til gate 59 hvor flyet til Manchester ventet på en flokk med trøndere i røde gensere. Mye soving på denne flyturen.
Vi landet i Manchester ca kl 0945. Der ble det noe venting på bagasje, passkontroller osv.
Vår svenske guide, Carolin, møtte oss ved bussen. Det ble en lang og kjedelig busstur til Scarborough. Alle var spente på det endelige målet. Turen til hotellet tok ca 2,5t, PÅ FEIL SIDE AV VEIEN!!
Da vi ankom hotellene, Sylvern House og Hotel Catania gikk det effektivt for seg å få nøkler. Vi måtte få i oss lunsj i rekordfart, da avmarsj i paraden skulle skje snart. Vi rakk akkurat å komme oss til oppmøtestedet til paraden skulle starte.Gjett hvilket korps som var det fineste…? Ikke bare så korpset fantastisk ut, de låt desidert best også, av de 8 korpsene som var med på paraden.
Etter oppmarsen var det fritt frem å gjøre hva som helst. Noen stæsjet seg som om de skulle på fest, noen trakk i joggeklær og noen BADET i sjøen. Styggkaldt sa de voksne, deilig sa de som badet…
Nå har alle gått til ro, og alle skal være uthvilte til sigthseeing i morgen.

2. dag, 24. juni 2011
Sol, lettskyet ca 15-18gr.
Fish’n ships til middag og jordbær-ostekake til dessert

Dagen startet kl 0900 med frokost. Skikkelig engelsk frokost med egg, bacon, pølse, bønner og toast. Alle syntes det var godt. Programmet for dagen var sightseeing og konsert utenfor Brunswick Pavillion kjøpesenter. Vår guide, bergenseren Alfred møtte oss utenfor hotellet kl 0930. Guidet oss fint opp til Scarborough castle. Alle fulgte nøye med på det han hadde å si. Tror det var interessant både for voksne og barn. Han kunne til og med fortelle at Jock the Scott gikk igjen kl 12 oppe på borgen hver kveld. Man kan høre sekkepipemusikk og rasling i kjetting om man går opp der… Alfred skremte alle, både voksne og barn der han stod foran fangehullet og fortalte denne historien. Artig !!
Deretter gikk turen ned til byen og handlegata. Lunsj på Pizza Hut. Etter lunsj var det klart for konsert. Masse trøkk i korpset. Veldig mange tilskuere og høy stemning. Publikum applauderte til flott korpsmusikk. Musikerne fikk seg en god latter da en måse finstilte siktet og slapp en skikkelig bombe midt i hodet på dirigenten. Til hans hell hadde han solbriller oppe på hodet, og fikk dermed ikke noe på seg. Snakker vi presisjonsbombing…???
Middag kl 1800. Etter middagen ble det tid til egne aktiviteter. Noen valgte å bade (!!) Styggkaldt i vannet i dag også. Noen hadde ambisjoner om fotballkamp. Der ble det kamp mellom noen lokale, og våre fotballhelter. Resultatene foblir usagt 🙂 I tillegg; jenter og shopping. Trenger vi si mer… Det ble vel svidd av noen pund…
Alle har det tilsynelatende bra. Det er knyttet bånd på tvers av alder igjen, som seg hør og bør, på korpstur. Til og med dirigenten har sitt fulle hyre med å holde de minste jentene i sjakk.

Korps e’ faktisk lænt!!

To be continued……. 🙂

3. dag, 25. juni 2011

Regn fra morgenen, klarnet opp, ca 22gr
Sheperds pai til middag og is-rullekake til dessert.
Kaffe til reiselederne, servert av undertegnede, som vanlig….

Først… Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på reisebrevet. Inspirerer til å skrive mer!
Vi startet dagen med, nær sagt som vanlig, Engelsk frokost. Alle spiser godt og er veldig fornøyde. Personalet på hotellene er fantastiske, og de vet nesten ikke hva godt de skal gjøre for oss. De har kommentert hvor artig de synes det er å høre trillende barnelatter og voksne som har det morsomt.
Etter frokost satte vi kursen mot Aidensfield, eller Goathland, som det egentlig heter. På vei dit ble vi guidet av Bergenseren igjen. Veldig kunnskapsrik. Ungene lytter interessert på hva han har å si. Det han kan mest om, er ting som har med gjenferd og spøkelser å gjøre. Klart det fenger 🙂 I Goathland fikk vi se kulissene til «med hjartet på rette staden». Både puben og bilverkstedet. Mange av ungene kjente seg igjen. På vei dit fikk vi se jernbanestasjonen fra Harry Potter.
Etter Aidensfield gikk turen til Flamingoland fornøyelsespark. Ungene spredte seg til alle mulige former for kvalmefremkallende aktiviteter. Mange små overrasket de voksne med graden av thrill…. Den kanskje største opplevelsen fikk de som satt på motorsykler (berg&dalbane) som aksellererte fra 0-100 på 2,8sek. Dagen gikk fort og plutselig skulle vi hjem igjen. Alle var veldig fornøyde, til og med reiselederne. Ungene er veldig enkle å ha med å gjøre. Alle hører etter. Forøvrig ble bussturen til parken en forsmak på berg&dalbanene. Veldig svingete og bakkete veier.
Etter middag var aktivitetene veldig forskjellige. Bading, lekeplass (de største), fotballkamp. Noen har vært på casino og spilt bort alle pengene sine. Vennligst send mer penger… 😉 (det varsles fra ledelsen i SSM kontingentøkning i den forbindelse) ;).
Nå er de fleste gått til ro, så nær som ett rom, der det i skrivende øyeblikk, legges ansiktsmaske. Dette er visst viktig, som jeg har forstått.

God natt fra Scarborough!

4. dag, 26. juni 2011
Strålende sol, ca 27gr
Roastbeef m/Yorkshire pudding til middag varm hjemmelaget eplekake med varm hjemmelaget vaniljesaus til dessert.

Da er nok en fantastisk dag i Scarborough over. Roen begynner å senke seg på hotellet. Vi voksne sitter i en koselig «lounge» og småsnakker om dagens, og morgendagens hendelser.
Dagen startet rolig med sen Engelsk frokost som vanlig. Fri frem til kl 1130. Avmarsj til Peasholm Park hvor vi skulle holde konsert. De som bor på Catania hadde lagt ut hatt, og spilte marsjer på eget initiativ når vi kom ruslende nedover. Artig med spillesugne unger.
Vi avmarsjerte samlet ned til parken. Trommegruppa gjorde seg spesielt bemerket i dag, med forsterkninger fra dirigenten. Drønn i gatene! 🙂
Rett etter ankomst ble vi geleidet ut til pavilliongen som korpset skulle spille på. Alle ble fraktet i en hvit svane ut. I riktig SSM-stil, spilte alle mens de ble fraktet ut i 3 etapper. SPILLEGLEDE!!
Konserten på ca 30 min gikk veldig bra. Flotte unger!
De ble lovet is etter spillingen, noe som var et populært tiltak. Mindre populært var at undertegnede beordret oppstilling for gruppebilde først. Kun blide fjes å se på bildet allikevel. (kommer senere)
Vi marsjerte fra parken etterpå, og opp til Sylvern House. Der spilte vi for vertskapet. De satte veldig stor pris på spillingen, og de lovpriser oss som veldig hyggelige gjester. Spillingen gjorde vel veldig godt for vertene våre akkurat i dag, da de i morgentimene fikk en trist beskjed om dødsfall i nær vennekrets.
Diverse strandaktiviteter før middag, som innbefattet nedgraving av diverse unger.
Etter middag ble det gjort klart til disco. Gratis festivaldisco på Vivaz. Mye spakkel og maling på jentene selvfølgelig….
Little Monsters rulet golvet!!!

Nå tar skribenten kveld etter en kveld med gutta på pub… (turister, uten ansvar selvfølgelig… 🙂 )
TerjeS

5. dag, 27. juni 2011
Strålende sol, ca 32gr
Chicken Kiev til middag og HJEMMELAGET SJOKOLADEKAKE til dessert. VANVITTIG GODT!!!!

Siste dagen i dag. Vi startet som vanlig med Engelsk frokost. Det hadde overrasket mye om det ikke hadde blitt det i dag. Frokosten ble servert kl 0800 pga tidlig avreise til York. Turen tok ca en time. Vel fremme ble vi guidet av Carolin frem til vår møteplass ved fontena på torvet. Det var veldig varmt i York, over 30gr. Alle ungene spredte seg til hvert sitt med sine respektive reiseledere. Shopping for alle penga!! En pause i shoppinga ble det på alle sammen da vi skulle på omvisning på Jorvik. Vikingmuseum. Veldig interessant omvisning.
Etter omvisningen var det rett tilbake til shopping igjen. Noen kjøpte sko med 12cm høye hæler. Andre var mer kulturelle og fant York Minster Cathedral. Nordeuropas største.
Vi dro hjemover, for vi kaller det hjem nå, ca kl 17. Hjemme ventet nok et fantastisk måltid. Hjemmelaget sjokoladekake til dessert!! Kunne ikke vært bedre avslutning på et flott opphold. Etter middag ble vertskapet på Sylvern kalt inn på spisesalen for overrekkelse av kort og fine ord.
Nå har stort sett alle pakket og er klar til avreise i morgen tidlig kl 0430.

Vi takker for oss og legger opplevelsene godt i minnet. Det har vært en veldig fin tur, veldig godt organisert og planlagt. Opplevelsene har vært fantastiske, med en kjempefin miks av spilling og opplevelser.

Undertegnede setter stor pris på å få delta på tur som turist med en så fantastisk og positiv gjeng med reiseledere, andre turister og dirigent!
Takk for turen alle sammen og håper det byr seg en anledning til å treffes på tur igjen.
TerjeS

6. dag, 28. juni 2011 kl 0430
Overskyet, ca 15gr

Halla døh!!!
Sylvern House var preget av nattero helt til kl 0400. Da startet det som skulle vise seg å bli en lengre dag enn vi hadde ventet. Vekkeklokker av alle slag kunne høres i gangene. Løpende små og store føtter kunne høres i trappene. Bare blide, men trøtte fjes å se. Blide… som vanlig!! Bussen var ventet å ankomme kl 0430. Presis på slaget var alle i bussen og klare til avgang mot Catania. Der foregikk innlasting i rekordfart, og vi kunne sette kursen mot Manchester airport. 2,5t busstur. Da vi ankom flyplassen tok vi avskjed med flere som skullle fortsette på ferie i England. Innsjekking av bagasje ble noe tungvint, men det gikk fort allikevel. Flyturen gikk fint for de fleste. Noen slet veldig med tette bihuler. Tenker på deg P… Håper det går bra nå… Fremme i Oslo ble det mildt sagt kaos. Eurotravel hadde planlagt for lite tid mellom ankomst og ny avgang slik at vi måtte stå over et fly. Takk til SAS som booket om 40stk med bagasje på rekordfart. Vi rakk neste fly akkurat. Vi landet på Værnes etter ca en halv times (!!!) flytur… Mange hadde møtt fram for å hilse oss velkommen.

Nå sitter undertegnede hjemme i stua og kjenner på den underlige stillheten og tomheten som kommer snikende etter å vært sammen en så fantastisk gjeng i 5 dager. Vanligvis når jeg har skrevet dagens hendelser har jeg vært omringet av latter og prat. Latteren har sittet så utrolig løst.
Jeg vil nok en gang få takke alle som var på Sylvern for noen fantastiske dager.
Så unger….. Dere er en fantastisk gjeng. Tenk at det går an å ha det så gøy på tvers av kjønn og alder. Jeg har hatt det fantastisk gøy sammen med dere nok en gang!!
Takk Rita Helen for en utrolig godt planlagt tur! Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak!!

Til slutt: Little Monsters: Ha’e!!!

TerjeS